Gå til hovedinnhold Gå til søk

Personvernvilkår

Denne siden informerer om hvordan vi benytter informasjonskapsler på våre nettsider, og hvordan dine opplysninger blir behandlet.

Informasjonskapsler

De fleste nettsider benytter informasjonskapsler (cookies o.l.) for å lagre preferanser og informasjon om ditt besøk. En informasjonskapsel er en tekstfil som lagres i din nettleser når du besøker et nettsted.

Nødvendige informasjonskapsler

For å huske dine preferanser på om du godtar bruk av ikke-essensielle informasjonskapsler eller ikke, må vi lagre disse valgene i din nettleser.

 • _x_choice husker om du har tatt et aktivt valg til informasjonskapsler eller ikke, og er gyldig fram til du sletter informasjonskapsler eller nettleseren din gjør det for deg.
 • _x_cookie husker om du har godtatt ikke-essensielle informasjonskapsler, som f.eks. tillater mer personlig- og tilpasset innhold.

Dette samtykke lagres i et år i nettleseren din, eller fram til de aktuelle informasjonskapslene slettes.

Slette informasjonskapsler

Informasjonskapsler kan administreres i nettleseren din. Vær oppmerksom på at du må gjøre dette i hver nettleser du besøker nettsiden fra.

Analyse og innsikt

Dette nettstedet behandler anonymisert statistikk for å bedre våre nettsider over tid. Dette lar oss få innsikt i følgende:

 • Forstå hvordan besøkende bruker nettsidene.
 • Måle trafikk, og få innsikt i hva slags sider som er populære.
 • Lettere finne og rette på feil.

Hva slags data samler vi inn?

For å forstå hvordan nettsidene blir brukt samler vi inn et sett med anonyme data. Det benyttes ingen informasjonskapsler for å gjøre dette, og dataen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.

 • Sidevisninger
 • Referanse
 • UTM-data (hvis aktivt i bruk, f.eks. fra nyhetsbrev eller annonser)
 • Språk
 • Tidspunkt for besøk
 • Nettleser
 • Operativsystem
 • Land
 • By
 • Enhet
 • Skjermstørrelse

Vi bruker Pirsch til dette, som er et personvern-fokusert verktøy som kun lagrer anonyme data. Les mer om Pirsch, og hva slags data vi har tilgang på å samle inn.

Innebygd innhold fra andre nettsted

Artikler og sider på denne nettsiden kan inkludere innebygd («embed») innhold fra andre aktører. Innebygd innhold oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Nyhetsbrev

Om denne nettsiden bruker nyhetsbrev, og du aktivt melder deg på, vil din e-post og eventuell annen informasjon du oppgir deles med oss for markedsføring gjennom e-post, og eventuelle samarbeidspartnere for å levere tjenesten.

Din kontaktinformasjon

Oppgir du kontaktinformasjon hos oss, vil denne informasjonen kun brukes til det aktuelle formålet.

Kontaktskjema

Benytter du kontaktskjema på våre nettsider sendes informasjonen du oppgir som en e-post. Denne informasjonen brukes for å kunne svare på dine henvendelser og/eller tilby en eller flere tjenester.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Ditt kundeforhold er lagret så lenge som nødvendig for å utføre tjenester for deg. Dette omfatter i hovedsak skriftlige forespørsler og dialog.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Du kan også be om innsyn, endring eller sletting av ditt kundeforhold. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Dine opplysninger blir behandlet i våre interne system, og nødvendige samarbeidspartnere.

Hvordan beskytter vi dine personopplysninger?

Din personlige identifiserbare informasjon behandles med stor forsiktighet, og kun av nødvendige parter. Nettsidene våre er krypterte, og din informasjon behandles konfidensielt.

Databehandlere

Vi kan dele din ikke-identifiserbare informasjon med relevante databehandlere for analyse og markedsføring.

Våre rutiner ved datalekkasje

Oppstår datalekkasjer vil dette bli håndtert så raskt som mulig av vår organisasjon og eventuelle samarbeidspartnere.

Kontakt

For mer informasjon, spørsmål eller lignende ta kontakt med oss på våre nettsider.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.